Natuurwandeling in de Scheldevallei

Op zondag 25 oktober 2020 – start tussen 13u en 15u

 • Vertrek en aankomst : Sint-Henricuskerk Sint-Elooistraat
 • Duurtijd: ongeveer 2u15
 • Prijs: 2€/persoon – kinderen onder de 12 jaar gratis

Gidsen van Natuurpunt geven onderweg op 5 plaatsen deskundige uitleg over natuur en omgeving.

Inschrijven en betalen

http://bit.ly/BPFevent2020

 • uiterlijk op vrijdag 23 oktober
 • Inschrijven kan ook telefonisch bij Roger (09/3628509) of Willy (09/3628335)

Coronamaatregelen

 • groepen van maximaal 25 betalende personen
 • startuur (om de 30 min.) tussen 13u en 15u kiezen bij inschrijving
 • mondmasker verplicht

De Ronde van Maarten 2020

Maarten van de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen wil deze zomer elk dorp of elke wijk die lid is van de vereniging te voet of per fiets verkennen. Hieronder vertelt hij daar zelf over.

Op vraag van Maarten maakten we een filmpje over Kwenenbos. Een fietstocht leidt langsheen vele mooie plekken in onze wijk.

Wie de fietstocht zelf wil overdoen vindt de routebeschrijving op https://www.routeyou.com/nl-be/route/view/7462085/fietsroute/merelbeke-kwenenbos.

Hopelijk geeft dit filmpje zin om zelf op de fiets te springen of de wandelschoenen aan te trekken en ons mooie Kwenenbos te verkennen!

#kwenenboshelpt

Beste Kwenenbossers,

Door de Corona-epidemie staat onze wereld een beetje stil. Veel diensten en winkels zijn gesloten, mensen mogen niet meer samenkomen en we moeten onze levenspatronen aanpassen, allemaal om de verspreiding van het virus af te remmen.

Daardoor komen sommigen onder ons in de problemen: Heb je in deze uitzonderlijke tijden hulp nodig? Zoek je iemand om dringende boodschappen te doen?

Of heb je tijd beschikbaar en kun je iemand helpen door het doen van boodschappen?

Kwenenbossers zijn er om elkaar te helpen en ook om geholpen te worden. Het bewonersplatform wil een brug zijn tussen wie hulp nodig heeft en hulp kan bieden. Dit alles uiteraard op een manier die conform is met de nieuwe regelgeving en die het voor iedereen veilig houdt.

Zoek je hulp of wil je helpen, stuur een mailtje met je gegevens en wat je kan doen of nodig hebt naar bpfkwenenbos@gmail.com. Indien gewenst helpen we vrijwilligers met het registreren voor de gratis vrijwilligersverzekering van #vlaanderenhelpt.

We houden rekening met de privacy van alle betrokkenen. Enkel zolang dit nodig is om elkaar te helpen, zal het bewonersplatform je gegevens opnemen in een lijst en doorgeven aan de personen die kunnen helpen of die hulp kunnen gebruiken.

Ook de gemeente Merelbeke is gestart met een actie om hulpvragen te bundelen en vrijwilligers te mobiliseren. Je kunt je met hulpvragen en als vrijwilliger ook bij de gemeente registreren via #merelbekehelpt.

Men zegge het voort: Vertel het door aan je buren, misschien kan jij hen helpen of kunnen zij jou helpen. Zeker niet iedereen leest dit dus spreek elkaar erover aan!

Draag zorg voor uw en elkaars gezondheid. #kwenenboshelpt

Bewonersplatform Kwenenbos

[AFGELAST] Grote Lenteschoonmaak – opruimactie op 4 april

Als gevolg van de Coronacrisis zal dit evenement niet kunnen doorgaan.

In het kader van de Grote Lenteschoonmaak organiseren we op zaterdagvoormiddag 4 april van 9 tot 12 een opruimactie in onze wijk Kwenenbos!

We starten met onze opruimactie in het Hollebeekpark aan de kant van de Hollebeekstraat waar de banken staan. We willen buurtbewoners ook hierbij samenbrengen om samen mee op te ruimen. Meld je vóór 20 maart aan op bpfkwenenbos@gmail.com om mee te genieten van het drankje en de versnapering aangeboden door de gemeente.

Nieuwjaarsreceptie 12 januari 2020

Op zondag 12 januari 2020 organiseert Bewonersplatform Kwenenbos voor het eerst een nieuwjaarsreceptie. De receptie vindt plaats in GC ‘t Groenendal van 10u30 tot 13u. Lady Bird verzorgt de muzikale omlijsting en we voorzien ook kinderanimatie.

Bij voorgaande activiteiten ontvingen we vaak de suggestie om een nieuwjaarsreceptie te organiseren in Kwenenbos. We kijken er dan ook naar uit om veel inwoners van de wijk te ontmoeten op deze receptie!

Exit Café Bis

Kom op zondag 26 mei nadat je gestemd hebt met je afgestempelde kiesbrief naar onze tent op de hoek van de Sint-Elooistraat met de Hoogstraat. Je kunt er een koffie drinken samen met dichte en verre buren. Net zoals in oktober zullen er koffiekoeken zijn en voor wie pas later gaat stemmen voorzien we ook nog iets. Vanaf 11u verwachten we Roger and Friends voor muzikale sfeer.

Exit-café-bis

Ontdekkingstocht door Kwenenbos

Op zondag 14 april 2019 organiseren we opnieuw een wandeling door Kwenenbos. Dit jaar wordt de wandeling een ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze wijk!

 • Vertrek tussen 12u en 14u aan het Groenendal
 • Ongeveer 7 km
 • Met leerrijke toets
 • Toegankelijk voor buggy’s
 • Met hapje en drankje

Inschrijven kan je door €3 per persoon te storten op BE13 8905 7420 2039 met vermelding van je naam en het aantal personen, ten laatste op 10 april 2019. Kinderen onder de 12 jaar gratis.

wandeling-2-versie-1

Wandeltocht door Kwenenbos

Op zondag 9 september 2018 organiseert het bewonersplatform een wandeltocht van ongeveer 6 kilometer door Kwenenbos. Vrij vertrek aan de Sint-Henricuskerk tussen 14u en 15u. De route is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen. Onderweg worden enkele versnaperingen en drankjes aangeboden.

Inschrijven kan je door € 2 per persoon over te schrijven op BE13 8905 7420 2039 met vermelding van je naam en het aantal personen, ten laatste op 5 september 2018. Kinderen onder 12 jaar gratis.

wandeling-BPF