#kwenenboshelpt

Beste Kwenenbossers,

Door de Corona-epidemie staat onze wereld een beetje stil. Veel diensten en winkels zijn gesloten, mensen mogen niet meer samenkomen en we moeten onze levenspatronen aanpassen, allemaal om de verspreiding van het virus af te remmen.

Daardoor komen sommigen onder ons in de problemen: Heb je in deze uitzonderlijke tijden hulp nodig? Zoek je iemand om dringende boodschappen te doen?

Of heb je tijd beschikbaar en kun je iemand helpen door het doen van boodschappen?

Kwenenbossers zijn er om elkaar te helpen en ook om geholpen te worden. Het bewonersplatform wil een brug zijn tussen wie hulp nodig heeft en hulp kan bieden. Dit alles uiteraard op een manier die conform is met de nieuwe regelgeving en die het voor iedereen veilig houdt.

Zoek je hulp of wil je helpen, stuur een mailtje met je gegevens en wat je kan doen of nodig hebt naar bpfkwenenbos@gmail.com. Indien gewenst helpen we vrijwilligers met het registreren voor de gratis vrijwilligersverzekering van #vlaanderenhelpt.

We houden rekening met de privacy van alle betrokkenen. Enkel zolang dit nodig is om elkaar te helpen, zal het bewonersplatform je gegevens opnemen in een lijst en doorgeven aan de personen die kunnen helpen of die hulp kunnen gebruiken.

Ook de gemeente Merelbeke is gestart met een actie om hulpvragen te bundelen en vrijwilligers te mobiliseren. Je kunt je met hulpvragen en als vrijwilliger ook bij de gemeente registreren via #merelbekehelpt.

Men zegge het voort: Vertel het door aan je buren, misschien kan jij hen helpen of kunnen zij jou helpen. Zeker niet iedereen leest dit dus spreek elkaar erover aan!

Draag zorg voor uw en elkaars gezondheid. #kwenenboshelpt

Bewonersplatform Kwenenbos